Margaretha Marie Blouw - Missel.

Ze was 11-01-1928 in Amsterdam getrouwd met weduwnaar Meindert Blouw, koopman. Hij had 3 kinderen uit een eerder huwelijk.

Ze is tegelijkertijd met haar man Meindert Blouw overleden tijdens het bombardement op o.a. de Rodetorenstraat.

Mogelijk bezocht ze daar samen met haar man familie of vrienden. Want ze woonden zelf in de Kreynckstraat 14a.

Bom in de Rodetorenstraat
“Om 1.40 uur vannacht viel er een bom in de Rode Torenstraat, hoek Raadhuissteeg. Vier doden, zegt men. Veel dakschade. Glasschade aan de Grote Kerk, het Stadhuis, de Lange Hofstraat. In onze zaak, Spittaalstraat 2, Walstraat 2-6, de kantoorruit aan de grachtzijde van Walstraat 2. Van het kleine pakhuis, grachtzijde Walstraat 4, waren vier pannen van het dak. Op de hoek van de Walstraat en de Spittaalstraat, bij bakker Van Beek, zijn ook ruiten kapot. We hoorden het glas vallen. Foto gemaakt.”
Uit het dagboek van Piet Dullaert, 6 februari 1945.
(Dit citaat is ook te lezen in het boek Een Zutphens oorlogsdagboek, Piet Dullaert, samengesteld door Gosse Koolstra)

“En om half twee plots een vliegtuig dat wegronkte en een bom liet vallen. Alles dreunde en ruiten rinkelden. We vlogen eruit. Vader en ik stonden aan de deur. Buren op straat. Een ruit in de keuken en het bovenraam der deur gesneuveld. Een voltreffer in de Raadhuissteeg, 4 mensen dood, gewonden en een paar huizen in puin.”
Uit het dagboek van Johanna van Wisse, 5 februari 1945
(Dit citaat is ook te lezen in het boek Wij zijn vrij van Menno Tamminga)

 


Geboorteland: Duitsland

Geboorteplaats: Hannover (D)
Overleden:
Leeftijd overlijden: 49
Plaats van overlijden: Zutphen
Div.: In Duitsland geboren werkster, die samen met haar man Meindert Bouw overleed tijdens het bombardement op de Rodentorenstraat.