Crowdfundingsactie Schildersbuurt Zutphen

In de Schilderswijk in Zutphen woonden voor de oorlog zo'n vijftien Joodse gezinnen. Om hen blijvend te herinneren, willen de buurtbewoners bij een aantal huizen Stolpersteine plaatsen. Dit zijn gedenkstenen die voor de huizen van Joodse slachtoffers, uit de Tweede Wereldoorlog, komen te liggen. Ze zijn crowdfundings campagne begonnen om deze Stolpersteine te financieren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze Joodse gezinnen nooit worden vergeten! 

De initiatiefnemers Schildersbuurt
Enkele buurtbewoners van de Schilderswijk. V.l.n.r.: Nathalie Speksnijder, Esther Bánki, Josephine Boot en initiatiefnemer Corinne Abbas. Foto: Henk Derksen

Waar er toestemming is van nabestaanden van de huidige bewoners, zullen er in april 2021 Stolpersteine worden gelegd. Deze stenen worden gelegd door de initiatiefnemer Gunther Demnig die hiervoor naar Zutphen zal afreizen. 

Voor de ceremonie van het leggen van de Stolpersteine is er een bijeenkomst in Zuthpen. Hierbij worden de verhalen van Joodse gezinnen gedeeld. 

Samen kunnen we dit dit doel realiseren en ervoor zorgen dat de Joodse gezinnen uit Zutphen nooit zullen worden vergeten!