Zelfmoorden in Duitsland

De onbeschrijfelijke intense haat van de Russische soldaten voor alles wat Duits was, ontlaadde zich bij het betreden van Duitsland.

Vooral door de beestachtige groepsverkrachtingen op duizenden Duitse vrouwen van alle 10 tot 80 jaar. De meesten vrouwen overleefden het niet.

Toen bekend raakte waartoe de aanstormende Russische soldaten in staat waren, pleegden vele Duitse vrouwen en masse zelfmoord.  

In het Duitse dorp Demmin, ten oosten van het noorduitse Rostock, boven Berlijn, ontstond een ware massahysterie die er voor zorgde dat bijna alle inwoners zelfmoord pleegden [..]. Ouders doodden eerst hun kinderen en daarna zichzelf. Naar schatting pleegden 900  inwoners zelfmoord.

Doordat het dorp in de DDR was komen te liggen en het gedurende deze periode werd doodgezwegen, heeft men pas na de het vallen van de Muur onderzoek kunnen doen na deze tragedie.

Goed bedoelende Russische soldaten die de zelfmoorden wilden verhinderen zagen letterlijk dat de burgers zich voor hun ogen van het leven benamen. Door zich te verdrinken of dood te schieten…

Inmiddels zijn er nu ook onderzoekingen waaruit blijkt dat niet alleen de Russische soldaten deelgenomen hebben aan (massa)verkrachtingen, maar - in veel mindere aantallen - ook Amerikanen, Britten en Frans-Marokkanen [..].

Vele Nazi's maar ook Wehrmachtsoldaten pleegden aan het eind van de oorlog zelfmoord. Zoals soldaten die terugkeerden naar hun woonhuis en te horen kregen dat hun vrouw & kinderen waren omgekomen bij een bombardement op hun huis, benamen zich van het leven.

En natuurlijk diegenen die te veel op hun kerfstok hadden, pleegden zelfmoord.

Vele Nazi's die misdaden hadden gepleegd ontsnapten echter deze dans, n.l. via de Rattenlijn.