De Holocaust: Poging tot het doden van alle joden in Europa

Rondom deze periode kwam in het oosten van Europa de 'Endlösing' op gang . Het op diverse wijze uitroeien van zoveel mogelijk joden in Europa.

Het begon zeer primitief, met gruwelijke lynchpartijen op de dorpspleinen van veelal oost-europese dorpen. Vaak uitgevoerd door eigen dorpsgenoten [..]. Het liefst met stalen pijpen en knuppels, tot met hun enkels in het bloed, onder het oog van honderden stille, toekijkende nieuwsgierigen [..]. 

Daarna kwamen de meer 'efficientere' executiemethoden. Verricht door de 'Einsatzgruppen' van de SS, de ware doodseskaders.

Zoals in 'Babi Yar' in de Ukraïne. Daar werden de Joodse inwoners van Kiev letterlijk uit hun huizen gejaagd en in draf [..] naar de nabijgelegen steengroeve gedreven. 

Daar aangekomen werden de Joden, de meesten in total shock, bevolen zich uit te kleden en alvast naakt in de rij te gaan staan en te wachten op hun beurt om te worden doodgeschoten, op de rand van de tientallen meters diepe groeve. 

Men denkt dat ca. 34.000 vaders, moeders en kinderen in deze twee [!!] dagen zijn vermoord. 

Foto's van deze onmenselijke gruwelijkheden blijven dagen op je netvlies hangen en vergeet je eigenlijk nooit meer. 

Uiteindelijk werd de perfecte moordmethode ontwikkeld, en wel het gebruik van een dodelijk gas in 'doucheruimtes', z.g. gaskamers. 

Zoals die in de werk- en vernietigingskampen van bijv. Dachau en Auschwitz en Treblinka en Sobibor.

Welke moeders hadden deze onmensen gebaard?

Verbluffend is te lezen dat Rudolf Hoesch, de kampcommandant van Auschwitz, verantwoordelijk voor honderd duizenden moorden, zichzelf geen 'beest' vond. Hij had alleen orders uitgevoerd, verder was hem niets te verwijten.

Het meeste moeite had hij met het feit dat zijn vrouw niet meer met hem wilde slapen toen ze van hem had gehoord waar zijn 'werk' uit bestond [..]. Hij woonde met zijn vrouw en twee zonen naast het kamp.

In Sobibor, waar veel Zutphense Joden zijn omgebracht, werden de Joden gevraagd zich uit te kleden voor het 'douchen' en werd hen gevraagd het 'nummer van het kledinghaakje' te onthouden, zodat men na het 'douchen' de eigen kleding weer kon terugvinden.

Ook waren er dameskappers die je haar wilde verzorgen voorafgaande aan je gang naar de 'doucheruimtes'. 

Bijna niemand had in de gaten dat men op het punt stond te worden vermoord.

De nazi's waren er in geslaagd de perfecte moordmachine te ontwikkelen met een 'dagproductie' van ca. 6.000 personen. 

In totaal zijn er ca. 6 miljoen Joden vermoord door de nazi's, naast de duizenden gevangen genomen homo's, Sint & Roma en Jehova's Getuigen. 

Al ver voor de oorlog waren de nazi's in div. centra in Duitsland begonnen met het doden van 'untermenschen': de geestelijk en physiek gehandicapten in Duitsland. Genaamd Aktion T4.

In deze centra werd het latere kader van gaskamer-functionarissen getraind voor hun uiteindelijke werk aan de diverse gaskamers.

De Holocaust

De Einsatzgruppen

De Wannseeconferentie

Lijst van alle concentratiekampen

Niet-Joodse slachtoffers van het nazi-regiem