* Dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Holland ca. 5.900 vliegtuigen zijn neergestort? Geallieerde en Duitse.

* Dat Adolf Hitler een halfzus had genaamd Angela Raubal. Ze was ouder dan Adolf. Angela trouwde met Leo Raubal en kreeg drie kinderen: Leo, Geli en Elfriede. Adolf Hitler had een complexe relatie met zijn halfzus, en ze speelde een rol in zijn persoonlijke leven, hoewel ze niet zo bekend is als hijzelf.

* Dat Koningin Wilhelmina het pepmiddel crystal meth gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog . Men vermoed dat dit mogelijk de oorzaak was van haar norse gedrag. Haar medewerkers vonden haar een naar mens en soms onuitstaanbaar. (Zie: Wilhelmina)

* Dat er 38 Zutphenaren worden genoemd op de lijst van 'The National Archives of the UK' van Nederlandse helpers van Geallieerde vliegeniers en ander militair personeel die tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden te ontkomen aan gevangenneming door de Duitsers. (Zie onder Foto's pag.16)

* Dat er nu nog steeds ca.1 miljoen Duitse soldaten worden vermist in Europa, Noord-Afrika en Rusland, waar dus nooit meer iets van is teruggevonden.

* Dat er in Duitsland ca. 30.000 Hollandse dwangarbeiders zijn omgekomen tijdens de oorlog. Van de in totaal ca. 631.000 Hollandse tewerkgestelden.

* Dat er 49 personen waren die in Zutphen geroofde joodse woonhuizen hebben opgekocht, dus die huizen die door de joden in grote haast (ze kregen vaak minder dan een kwartier!) werden achtergelaten, voordat ze 'op transport' moesten. De aankoop van dit z.g. 'roofgoed' liep grotendeel via een in Zutphen gevestigde notaris die deze vaak louche zaken zonder enige gewetensbezwaren begeleidde? (Zie: Rapport).

* Dat veel kopers van 'roofgoed' NSB'ers waren, die na de oorlog werden veroordeeld. Dat wat ze in de oorlog hadden gekocht werd door de Nederlandse Staat in 'beheer' genomen. Echter dat was gekocht door landverraders en 'vijandige onderdanen' werd direct onteigend. Na hun straf kregen de NSB'ers wel hun bezit maar zelden hun 'roofgoed' terug. Dat ging door rechtsherstel terug naar de oorspronkelijke eigenaar of diens nabestaanden. Uit onderzoek bij 800 panden door de Radboud Universiteit is geen enkel voorbeeld gevonden dat de NSB'ers na de oorlog konden blijven genieten van hun 'roofgoed'. Vanaf 1 januari 2025 zijn in het Nationaal Archief de z.g. CABR-dossiers online in te zien van hen die voor de rechtbank moesten verschijnen na de oorlog. 

* Dat er zeker nog honderden Duitse en Geallieerde militairen die tijdens de gevechten van operatie Market Garden om het leven kwamen, nog worden vermist of naamloos zijn begravenSpecialist Erfgoedcentrum Hans Timmerman (Oorlog in Arcadië) zet zich in om deze soldaten hun naam en identiteit terug te geven. Hij heeft al 11 soldaten geïdentificeerd.

* Dat er tijdens de laatste maanden van de oorlog, van september 1944 tot aan mei 1945 toch nog in totaal 1.730 burgers van de Binnenlandse Strijdkrachten zijn gedood tijdens de dagen rondom de Bevrijding.

* Dat Hermann Göring na de oorlog beweerde dat het vooral Joseph Goebbels was geweest die Hitler aanzette tot de Holocaust. Göring noemde Goebbels de allergrootste joden-hater bij de nazi's. Goebbels kreeg hiertoe alle mogelijkheid door, als enige top-nazi bereid te zijn, avonden en avonden als gastheer op te treden voor Hitler, die 's avonds gezelschap zocht, echter wel verwachtte dat zijn gezelschap tot soms 06.00 uur op bleef...

* Dat er ca. 1 miljoen Russische soldaten meevochten met de nazi's in een Duits uniform.

* Dat Hitler de laatste 2,5 jaar van zijn leven, bijna dagelijks, door zijn lijfarts Theo Morell werd geïnjecteerd met Pervitin en andere door Morell zelf ontwikkelde drugs en oppeppers. Gevolg: hij kreeg steeds vaker waanideeën waardoor zijn generaals hem op het laatst niet meer serieus namen. Hitler raakte zwaar verslaafd aan deze drugs, maar ook aan Morell. Deze was, dag en nacht, jaren lang, nooit langer dan 5 minuten verwijderd van Hitler [..]. Doordat hij Hitler op de been hield, verkreeg Morell veel macht. Toen zelfs de Reichsführer SS Heinrich Himmler bij Hitler hierover klaagde, werd deze door Hitler streng terecht gewezen. Lees het verbijsterende boek 'Drugs in het Derde Rijk' of 'Blitzed' in het Engels, van Norman Ohler.